Peuterklas

Stefanie Smet

Stefanie Smet

K0A - Berenklas
Melissa Rombaut

Melissa Rombaut

K0A - Berenklas
K2C - Bijenklas
Zorg kleuter
Ilse Vermeulen

Ilse Vermeulen

K0B - Olifantenklas
Kinderen spelen samen in zandbak in de klas
Kind met schepje in de zandbak
Kinderen spelen in de confettibak
Kind vult potje met confetti
Kind vult schepper met confetti

Onze allerkleinsten vertoeven in het peuterdorp. Een plaats voor hen alleen waar ze veilig de eerste stappen kunnen zetten op onze school. Het peuterdorp bestaat uit twee klassen, een toiletruimte, een bewegingszaal en hun eigen speelplaats.

Het fijne aan ons peuterdorp is dat we werken met co-teaching. We kunnen onze wand openschuiven en vormen zo één groot speelparadijs! Samen met Jules, onze klaspop, ontdekken we de school.

Wat gebeurt er allemaal in dit peuterdorp? Veel, heel veel! We leren de school kennen, groeien in zelfstandigheid, leren samenspelen, experimenteren met knutsel- en schildermaterialen, schrijfdansen, genieten van Sherborne-activiteiten, smullen van Tik Tak in Droomballon-versie, beleven een poppenspel, doen allerlei  techniekactiviteiten, luisteren naar verhalen, bouwen feestjes, maken muziek, werken rond executieve functies, puzzelen, spelen spelletjes, komen tot rust, ravotten in de bewegingszaal, koken,...en we gaan op zoek naar de talenten van je peuter. Deze worden uitgestald aan onze ‘Wall of Fame’ aan onze deur, want elk kind is een vat vol talenten en die zetten we graag in de kijker.

 

Neem een kijkje in onze peuterklas ...

Ontdek hier interessante links voor de peuterklas

Meer info?

Wil je meer informatie over de peuterklas? Wil je inschrijven? Dat kan steeds, online of via de directie.
fotosictkleuterklasnews-01onze-schoolwereldklaszorgklasklassenpraktisch